Deze quote past zo goed bij hoe ik in het leven sta en wil staan! Ik wil elke dag iets nieuws leren of ervaren: nieuwe input om de wereld om mij heen beter te leren begrijpen. Ik vind het elke keer weer een fantastische ervaring als iemand mij iets verteld, ik iets lees of observeer waardoor wat ik al wist vergroot en verdiept wordt. Magisch is het om een filmzaal uit te lopen en de wereld op een andere manier te zien dan toen je erin liep. Ik geloof daarom ook niet in omwegen. Als er iets onverwachts gebeurt en je daardoor een andere route moet nemen, in fysieke, mentale of spirituele zin, kom je juist iets tegen waarvan je het bestaan niet wist. In andere werelden kom je juist je leermeesters tegen. Van de bakker om de hoek tot de religieus leider of de politicus die totaal een andere mening heeft. Ik probeer niet naar de letterlijke woorden te luisteren, maar naar de betekenis die erachter schuil gaat. Die vertellen meer over de wensen, dromen en angsten. Als je die dingen kunt achterhalen, kun je vanuit begrip een gesprek openen. Dat is naar mijn idee veel zinvoller dan de verschillen tegen elkaar te blijven schreeuwen. Als we elk mens zien wat wie hij/zij is, hebben we meer gemeen dan we denken.